Werkwijze en tarieven vastgoedfotografie

Een goede eerste indruk kun je maar één keer maken en is bepalend bij de verkoop van je huis of bedrijfspand. Potentiële kopers moeten worden overtuigd door mooie en uitnodigende foto’s. Als professioneel vastgoedfotograaf weet ik als geen ander hoe ik een woning het beste in beeld kan brengen.

Naast fotografie kan ik met mijn apparatuur ook video’s en 360 graden foto’s maken. Ook plattegronden gebaseerd op de NEN2580 norm, meetrapporten en artist impressions kan ik aanleveren. Dit alles samen zorgt ervoor dat ik een totaal pakket kan aanbieden om de woning of het bedrijfspand het beste in beeld te brengen.

Ik kijk kritisch en schroom niet om tijdens het fotograferen met verschillende dingen te schuiven. Verder ben ik erg van de details en kan ik helemaal blij worden wanneer het totaalplaatje klopt.

Voor verschillende makelaars werk ik in opdracht onder de naam Object&Co.
Object&co is gespecialiseerd in dienstverlening voor makelaars en andere vastgoed partijen.

WERKWIJZE

We maken samen een afspraak wanneer ik kan komen om te fotograferen. Op deze dag fotografeer ik de binnen- en buitenkant van de woning of het bedrijfspand. Daarbij maak ik zoveel mogelijk gebruik van daglicht om het pand en de ruimtes zo realistisch mogelijk weer te geven. Ik maak gebruik van professionele apparatuur en lenzen die speciaal geschikt zijn voor interieur- en woningfotografie.
Het fotograferen van een woning duurt afhankelijk van de grootte 1,5 tot 2 uur.
Kiest u voor een totaal pakket dan moet u denken aan een tijdsbesteding van ongeveer 3 tot 4 uur. Hieronder valt het fotograferen, het maken van een video, 360 graden foto’s en een meetrapport van de woning of het bedrijfspand.

Hierna maak ik een selectie van de beste foto’s en bewerk de foto’s in Adobe Lightroom en Adobe Photoshop. Denk hierbij bijvoorbeeld aan helderheid, contrast, kleurzwemen en vertekening.
Na drie werkdagen mail ik de volledige bewerkte foto’s. Deze foto’s zijn te gebruiken voor alle doeleinden.

TARIEVEN

Vastgoedfotografie + beeldbewerking, afhankelijk van de grootte van de woning:
Woningen tot 250 m2: €135,00
Woningen > 250 m2: prijs op aanvraag
Bedrijfspanden: prijs op aanvraag

Er zit een meerprijs op een video, 360 graden foto’s en de meetrapporten. In overleg kan ik natuurlijk ook alleen een video of 360 graden foto’s maken in plaats van een fotoreportage. Prijs op aanvraag.

Voor projectontwikkelaars, woningbouwverenigingen en makelaars geldt een offerte op aanvraag. Tijdens een vrijblijvend gesprek kunnen we samen kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Voor reiskosten wordt een tarief van €0,39 per km gerekend vanaf Tienray. Prijzen zijn onder voorbehoud en kunnen ten allen tijde gewijzigd worden. De genoemde tarieven zijn excl. BTW en reiskosten.