Werkwijze en tarieven vastgoedstyling

Om je woning te verkopen is de presentatie van essentieel belang. Dit kun je bereiken door gebruik te maken van vastgoedstyling.

Vastgoedstyling ook wel verkoopstyling is het verkoopklaar maken van een woning en heeft als doel een snellere verkoop tegen de hoogste prijs. Het is bekend dat woningen die, voor dat ze in de verkoop gaan, verkoopklaar worden gemaakt vaker een hogere waardebepaling toegekend krijgen. Hierdoor kan de makelaar de woning hoger in de verkoop zetten waardoor er een grotere kans is op een hogere verkoopprijs. Dat is natuurlijk wat we allemaal willen.

In de huidige tijd waarbij alles om beelden gaat is het belangrijk dat de woning eruit sprint tussen al het aanbod. Een foto van een woonkamer waarbij het gezellig is aangekleed en sfeer is aangebracht, is voor een kijker vele male aantrekkelijkere dan wanneer er geen aandacht aan is besteed. Een huis moet bij kijkers aanvoelen als een ‘thuis’. Bij de voor en na foto’s zie je heel duidelijk het verschil!

Als erkend vastgoedstylist kan ik objectief naar de woning kijken, de nadruk leggen op de focuspunten van de woning en snel zien hoe het huis optimaal gepresenteerd kan worden. Ik werk volgens de hands-on methode van House of KIKI. Dat wil zeggen; geen diagnoserapport, maar direct de handen uit de mouwen! Dit geeft een snel resultaat: binnen 1 à 2 dagen is uw woning verkoopklaar gemaakt.

WERKWIJZE

Tijdens een vrijblijvend en gratis intakegesprek kijk ik wat er nodig is om uw woning verkoopklaar te maken. We bespreken welke zaken u eventueel al zelf kunt (laten) doen, zoals opruimen of een muur schilderen.

Vervolgens maak ik een offerte voor de restyle van de woning, gebaseerd op het benodigde aantal uren en de aan te schaffen accessoires.

Ik maak zoveel mogelijk gebruik van de al in het huis aanwezige meubels en accessoires. Voor een optimaal resultaat is het meestal wenselijk om nog een aantal accessoires aan te schaffen.

Na akkoord van de offerte plannen we een vervolgafspraak en ga ik aan de slag!

Desgewenst kan ik ook de woningfotografie verzorgen, zodat de woning direct klaar is om op internet geplaatst te worden.

TARIEVEN

Onterecht wordt nog vaak gedacht dat verkoopstyling duur is.
De kosten van verkoopstyling bedragen echter nog geen 0,5% van de vraagprijs. Dit terwijl er wel vaak 10% gezakt wordt in de verkoopprijs. Vaak in stappen van €5000,- of €10.000.

Verkoopstyling is dus vele malen goedkoper én effectiever en betaalt zich 9 van de 10 keer dubbel en dwars terug.

Omdat elke woning of situatie verschillend is variëren ook de prijzen. Het is onder andere afhankelijk van de tijd en spullen die er nodig zijn voor een goede restyling. Ook kunt u de prijs laag houden door zelf een aantal taken, op mijn advies, uit te voeren.
– Intakegesprek vrijblijvend (gratis)
– Uurtarief €65- per uur

Voor projectontwikkelaars, woningbouwverenigingen en makelaars geldt een offerte op aanvraag. Tijdens een vrijblijvend gesprek kunnen we samen kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Voor reiskosten wordt een tarief van €0,39 per km gerekend vanaf Tienray.
Prijzen zijn onder voorbehoud en kunnen ten allen tijde gewijzigd worden. De genoemde tarieven zijn excl. BTW en reiskosten.